Programi

Home »  Za roditelje »  Programi

“Rastimo zajedno”

Dječji vrtić “Orepčići” postao je dio obitelji “Rastimo zajedno”. Edukaciju je završio tročlani tim voditeljica Programa radionica za roditelje. Program “Rastimo zajedno” dio je UNICEF-ova programa za podršku roditeljstvu “Prve tri su najvažnije” i diljem Hrvatske provodi se od 2008.godine s roditeljima najmlađe djece.

image-69b5faae86d2ef8d2871d1ed17175e390966e3eee5bd06e285aeaca7e0ef3ce9-V[1]

Radionice su namijenjene svim roditeljima djece rane dobi (1-4 godine). Osmišljene su kao potpora roditeljima u roditeljstvu te promiču rast i razvoj i roditelja i djeteta. Temelje se na činjenici da roditelj najbolje poznaje svoje dijete i sebe, ali iskustva stručnjaka i drugih roditelja često su dobrodošla.
Nitko sam ne zna odgovore na sva pitanja!
Zato uskoro očekujte poziv da se s nama otisnete na ovo veselo putovanje!

Adela Karlovčan, Maja Grubišić i Marina Šanko-Brletić, voditeljice programa

___________________________________________________________________________________

Prevencija karijesa u dječjem vrtiću

Dječji vrtić „Orepčići“ uključio se u program „Unapređenje oralnog zdravlja djece i mladih u PGŽ – Zdravi zubi – sretan dječji osmjeh. Na taj način potičemo djecu na pravilno provođenje oralne higijene, te da od nicanja prvog zubića stječu navike za budućnost. Cilj je spriječiti nastajanje karijesa, gingivitisa i parodontitisa. Pravilnom higijenom usne šupljine, omogućava se pravilan raspored mliječnih i trajnih zuba, te osigurava pravilno žvakanje, zagriz, govor. Djeca u vrtiću uče o karijesu i pravilnoj higijeni usne šupljine, kroz razne igre, aktivnosti i priče u svim skupinama.

zubi

Dugogodišnja suradnja s liječnicom dentalne medicine dr.Bakarčić uvelike doprinosi zdravlju zubi djece. Djeca s odgajateljima posjećuju stomatološku ordinaciju, gdje se upoznaju s ambulantom, stomatologom, načinom pregleda. Roditelji dobivaju povratnu informaciju o zdravlju zuba njihovog djeteta. Za ostvareni rad primili smo Certifikat vrtić koji promiče oralno zdravlje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, Klinike za dentalnu medicinu KBC Rijeka i Katedre za dječju stomatologiju Medicinskog fakulteta Rijeka.
Dobiveno priznanje potaknuti će vrtić na daljnju edukaciju djece o potrebi prevencije karijesa, a za zdravi osmjeh.

Maja Tićak, zdravstvena voditeljica

Comments are closed.

BizStudio-lite Theme by SketchThemes