ZVRKIĆI

Home »  SKUPINE »  ZVRKIĆI

“ZNANOST U VRTIĆU”

Sva novija istraživanja i praksa potvrđuju da djeca imaju izrazito velik potencijal za učenje te da uče istražujući svijet oko sebe, čineći, promatrajući i sudjelujući u aktivnostima stoga je važno već u ranom djetinjstvu djeci osigurati bogato i izazovno okruženje za učenje i istraživanje.

20150923_085639

Prateći dječju igru saznajemo njihove interese te im u skladu s time nastojimo ponuditi različite materijale i igre koji će uposliti sva njihova osjetila i zadovoljiti njihovu znatiželju.
Kako znanost nije statična pojava tako djecu ne poučavamo znanstvenim činjenicama već im omogućujemo iskustva, koja će uključivati sva njihova osjetila, pomoću kojih će aktivnim uključivanjem u pokuse, rasprave i objašnjavanja dolaziti do svojih istina i teorija, koja će s vremenom mijenjati u suradnji s vršnjacima i odraslima. Nije važno dati im točne odgovore već im pomoći da shvate kako odgovore na pitanja o svijetu koji ih okružuje mogu naći vlastitim sudjelovanjem u istraživanju.

20151005_092930

Djeci iz skupine “Zvrkići” omogućeno je da na različite načine istražuju svijetlo i sjenu. Promatrajući način na koji oni doživljavaju ovaj fizički fenomen odgajateljice su im nudile različite materijale i tako poticale daljnji interes. Cilj nam je bio održati kvalitetu dječjih iskustava pa smo projekt istraživanja prijavili na HEP-ov donatorski natječaj i od dobivenih sredstava nabavili smo materijale koji će omogućiti nastavak naših aktivnosti.

20151027_100624

_______________________________________

Odgajateljice DV „Orepčići“ na Stručnom aktivu zdravstvenih voditelja

Proslava „zdravog rođendana“ postala je prepoznatljivi dio našeg rada, stoga su odgajateljice Marina Šanko-Brletić i Tina Močilac, zajedno sa zdravstvenom voditeljicom Majom Tićak, sudjelovale na Stručnom aktivu zdravstvenih voditelja koji se održao 22. travnja 2016. g. DV „Katarina Frankopan“ u Krku.

zdravi_rodjendani1

Odgajateljice su predstavile kako se u odgojnoj skupini „Zvrkići“, na mnogo bogatiji, kvalitetniji, zdraviji i djeci zanimljiviji način, slavi rođendan. Proslava kao takva postaje cjelodnevna aktivnost, pa djeca uz pomoć odgajateljica od doručka skroz do ručka osmišljavaju niz aktivnosti potrebnih za proslavu rođendana. Djeca su maksimalo uključena u pripremu te aktivno sudjeluju u guljenju voća, rezanju i pripremi torte od voća, voćnih ražnjića, soka i sl. Proslava “zdravog rođendana” je puno kvalitetnija zbog multisenzornog doživljaja koji djeca imaju za vrijeme ovakvog načina proslave. Od velike je važnosti i to što se ovakvim načinom rada može jako utjecati na razvoj pozitivne slike o sebi i svojim sposobnostima.
Primjere nekih proslava možete vidjeti u nastavku:

zdravi_rodjendani2

zdravi_rodjendani8

zdravi_rodjendani11

zdravi_rodjendani5

zdravi_rodjendani4

zdravii_rodjendani3

zdravi_rodjendani9

zdravi_rodjendani6

zdravi_rodjendani7

zdravi_rodjendani10

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

BizStudio-lite Theme by SketchThemes