KOCKIĆI

Home »  SKUPINE »  KOCKIĆI

Naš prvi javni nastup 😊

U sklopu programa „Mikuljna va Kraljevici“ Kockići: Linda, Mia Maria, Antonio, Bartol, Lara, Mateo, Melanie, Tia i Michael izrecitirali su tri pjesmice o Svetom Nikoli. Iako je odgajateljica Martina imala veliku tremu, Kockići su to obavili baš onako kako treba, bez imalo straha i treme. Naš prvi javni nastup popraćen je mnogobrojnim pljeskom i kasnijim pohvala od strane roditelja. U nastavku donosimo videozapis cjelokupnog nastupa naših Kockića.

_____________________________________________________________________________________

Suradnja s roditeljima

Dana 4. prosinca ostvarili smo suradnju s roditeljima odnosno mamom Jelenom. Jelena je ujutro došla sa škaricama, mašinicom za šišanje i šljokicama. U skupini je prikazala zanimanje frizer odnosno ono što ona radi. Oduševljenju kod djece nije bilo kraja kada su vidjeli šljokice za kosu. Jedan dio sobe smo pretvorili u „centar frizera“. Djeca su sama posložila stolice kako bi napravili čekaonicu. Svi su se pridržavali reda i dječaci i djevojčice.  Nakon provedenog jutra u skupini većinu djece su krasile nove frizure koje su se nosile i sljedećih dana koliko su bile dobro napravljene. Zahvaljujemo se mami Jeleni na suradnji i nadamo se i nekim budućim suradnjama.

_____________________________________________________________________________________

PROJEKT „SVEMIR“

Protekle pedagoške godine „Kockići“ su se upustili u avanturu zvanu istraživanje Svemira i svemirskih tijela. Potaknute interesom i velikom znatiželjom djece odgajateljice su u suradnji s roditeljima oformile centar svemira i nastavile buditi dječji interes sa raznim poticajima i materijalima. Djeca su istražujući encikopedije, slikovnice, knjige otkrivala nove pojmove i svakodnevno poticala na još više od onoga što su trenutno znali. Ove pedagoške godine je na taj način dječak A.F. osmislio priču o crnoj rupi. Pošto druga djeca nisu znala što je to crna rupa i gdje se nalazi, dječak je ispričao „svoju“ priču o crnoj rupi odnosno nazvao ju je „Usamljena svemirka Antalija“. Ime Antalija su djeca međusobno dogovorila , poteklo je od djevojčice M.M.S. Netom nakom nastale priče uslijedio je posjet astronomskom centru u Rijeci čime su djeca dobila još odgovora na svoja zagonetna pitanja. Projekt se nastavlja dalje, jer važno je pratiti interes i trenutačne potrebe djece.

cof

mde

cof

cof

cof

cof

LISTOPAD U KOCKIĆIMA

Mjesec listopad u skupini “Kockići” obilježili smo sa mnoštvom jesenjih aktivnosti. Kao dio tih aktivnosti proveli smo i volontiranje roditelja u skupini. Kao znak zahvalnosti na plodovima zemlje u suradnji sa mamom naše G.M. izrađivali smo zdrave muffine od banana i jabuka, dok smo sa mamom K.K. izradili juhu od bundeve te slatku i slanu bučnicu. Vrlo važna je pritom bila i suradnja sa našom kuhinjom koja nam je uvelike pomogla. Nastala su fina i slasna jela, a sve skupa je bilo za djecu pravo veselje!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

BizStudio-lite Theme by SketchThemes