Dupini

Home »  Skupine »  Dupini

“IZRADA PRIRODNIH SAPUNA”

Vođeni prirodom djetetovog spoznavanja i istraživanja svijeta oko sebe, a to je da uči uz pomoć svih osjetila, te da nam priroda nudi najzdravije i eko proizvode, odlučili smo se uz djecu i odgajatelje skupine Zvrkići na aktivnost izrade prirodnih mirisnih sapuna. Izradili smo ih uz pomoć naše zdravstvene voditeljice i centra za aromterapiju Smilje.

Naučili smo da prirodna i ekološka sredstva za higijenu možemo napraviti i sami, pri čemu nam je od gotovih sastojaka potrebna glicerinska baza za sapun, a ostali sastojci su oni koje dodajemo ovisno o mirisu i djelovanju koje želimo. Za dodatke sapunu moguće je odabrati neko od eteričnih ulja kao što su, primjerice mandarina, čempres, klinčić koje smo i mi dodali u sapune. Oni sapunu daju karakterističan miris ali i daju osvježavajući ili smirujući ugođaj.

Miris i boju sapunu daju sastojci koje ćemo pronaći u našim kuhinjama, te se tako u njih mogu dodati kurkuma, kakao, čaj od kamilice ili mente, crvena paprika, kava, čokolada i malo maslinovog ili bademovog ulja. Također, ovi sastojci njeguju i hrane našu kožu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

BizStudio-lite Theme by SketchThemes