Edukacija “Pametnica” u Kraljevici

O razvoju mozga i važnosti ranog poticanja emocionalnog i intelektualnog razvoja
7. 12. 2017. U 17 h

U polupraznoj dvorani Praktikuma u Kraljevici imali smo izuzetnu čast i zadovoljstvo prisustvovati nadahnutom, toplom i poučnom predavanju Irene Orlović. Vjerujem da mali broj ljudi nije čuo za vlasnicu i urednicu izdavačke kuće Harfa koja je, između ostalog, i savjetodavna terapeutkinja, ali nadasve žena vrijedna dubokog poštovanja.
Kroz vlastito iskustvo potkrijepljeno najnovijim istraživanjima iz neuroznanosti i psihologije podsjetila nas je koliko je najvažnije, zapravo neprocjenjivo povezati se s djetetom kojeg odgajamo. Iz bezbroj načina, sadržaja i savjeta o kvalitetnom razvoju djeteta često se zaboravlja važnost emocija i bliskosti, nadasve sreće i zadovoljstva koje pronalazimo u jednostavnosti i slobodi da budu to što jesu.
Odgajateljice, malobrojni roditelji i ostali zainteresirani posjetitelji mogli su od Irene čuti koliko je za razvoj djetetovih potencijala najvažnija empatija i socioemocionalni poticaji. Neuroznanost i brojna svjetska istraživanja su potvrdila da djetetu treba zagrljaj, podrška, uvažavajući razgovor i razumijevanje kako bi jednom postao sretan i uspješan čovjek pripremljen za sve izazove života.
Zapravo bi odrasli svakodnevno mogli učiti od djeteta o sreći i čudu života koji nas okružuje pa bi bilo manje nesreće, nezadovoljstva i stresa.

Odgajateljica Tanja Lacmanović

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

BizStudio-lite Theme by SketchThemes