Radna akcija – Izrada “dječjeg eko povrtnjaka”

Naučiti nove naraštaje koliko je važno živjeti u skladu s prirodom i brinuti se o svom okolišu je lako, zabavno, plemenito i nadahnuto kad imaš dobar vjetar u leđa, vrijedne i osvještene roditelje i kolegice.
U proljetno, sunčano jutro, 25.03.2017. krenuli smo u radnu akciju izrade dječjeg eko povrtnjaka. Djeca, roditelji i djelatnici vrtića s velikim osmjehom i vrijednim rukama krenuli su u oplemenjivanje vanjskog prostora vrtića. Planirali smo i uspješno izradili povišene gredice za uzgoj povrtnica, komposter za izradu komposta od kuhinjskih ostataka (kore voća i povrća), spiralu začinskog bilja i hotel za kukce. Pri tome su nam glavna sredstva bile palete i kartoni koje nam je donirala firma “Neograf” iz Kraljevice uz ostale reciklirane materijale prikupljene od djece, roditelja i djelatnika vrtića.
Cilj radne akcije bila je izrada povrtnjaka za djecu koji će poslužiti u odgojno-obrazovne svrhe odnosno razvoj spoznaja, vrijednosti, umijeća i vještina kroz praktična iskustva. Vrtlarenje kao životna i praktična vještina pruža bezbroj mogućnosti kao što su jačanje ekološke svijesti, odgovornosti i samoregulacije te sposobnosti rješavanja problema i suradničkog učenja.
Kada je radna akcija privedena kraju i vanjski prostor zasjao u novom ruhu, a mi zadovoljni i umorni odlazili, znali smo i osjećali kolika je vrijednost povezanosti u zajedničkom radu za dobrobit naše djece, a gledajući šire i lokalne zajednice.
Neizmjerno hvala svim vrijednim ljudima otvorenog srca i plemenitih ruku. Nadamo se i veselimo sljedećem zajedničkom druženju.

Odgajateljica Tanja Lacmanović


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

BizStudio-lite Theme by SketchThemes