POSTAVLJANJE KUĆICA ZA KNJIGE

Narodna knjižnica i čitaonica Kraljevica tijekom ove godine na području Grada Kraljevice postavlja tri kućice za knjige. Kućice za knjige nisu novost u Hrvatskoj, naravno niti u svijetu, ali u našem gradu to jesu prve tri. Prva kućica oslikana je u suradnji s našim vrtićem Orepčići na način da su djeca izradila šablone od svojih crteža i uz pomoć odgajateljica bojama za drvo oslikali kućicu te na njoj napisali nekoliko poruka onima koji će se knjigama iz kućice poslužiti. Ova je kućica postavljena u dječjem parku. Druga je kućica postavljena u centru grada, oslikala ju je naša iznimno talentirana dizajnerica Darja Rubeša koja je do sada sudjelovala u mnogim projektima knjižnice. Treća je kućica u fazi oslikavanja, biti će postavljena na Oštru, na Lipici i knjige u toj kućici biti će i na stranim jezicima.

Sve je kućice izradila firma Ergomatic, postavljene su uz dobru volju i za poklon knjižnici i dječjem vrtiću od Milana Bajčića, poduzetnika iz Kraljevice. Cilj je ovog projekta ponuditi nešto više sugrađanima, ali i onima koji dolaze u naš grad.

Knjižnica je preuzela i obvezu nabavke knjiga za kućice, ali projekt je zamišljen na način da se knjigama mogu poslužiti svi, kada pročitaju, knjigu mogu vratiti u kućicu te mogu donijeti i neku svoju.

Molimo korisnike da se s pažnjom odnose prema knjigama i prema kućicama jer naše ponašanje govori o nama kao građanima koji vole knjige, čuvaju pisanu riječ i dobrim ponašanjem postaju uzori mlađim sugrađanima.

Uživajte uz dobru knjigu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

BizStudio-lite Theme by SketchThemes