POSJET DVD-u KRALJEVICA

DVD Kraljevica omogućimo je Orepčićima da se upoznaju sa svim izazovima, blagodatima i opasnostima poslova vatrogasaca. Vatrogasci Mario, Mauro i Edo su nam prezentirali svoj rad. Ispred DVD-a su nas dočekala vatrogasna vozila, vatrogasni kamion s mnogo priključaka i opreme te moderna vatrogasna vozila s kojima se vatra može svugdje gasiti.
Prvo smo pričali o tome što vatrogasci rade, najviše odgovora je bilo da gase vatru, a jedan trogodišnjak je rekao da “spasavaju macke stabla” na oduševljenje svih prisutnih. Vatrogasci su kroz razgovor spomenuli kakve sve opasnosti sa sobom može donijeti igranje s vatrom. Nakon razgovora krenuli smo u praksu. Od dječjih stvari pa sve do pravih vatrogasnih poslova. Djeca su gađala metu s brentačama što je pobudilo veliko zanimanje koje je brzo opalo kad je vatrogasac Mario zapalio vatru koju je trebalo gasiti pravim šmrkom iz kamiona. Djeca su brzo oblačila vatrogasna odjela i stavljali kacige na glave kako bi se pridružili vatrogascu i zajedno s njime pogasili požar, čak su se i odgajateljice okušale u gašenju požara.
Nakon gašenja požara došao je red na čašćenje koje je popraćeno vožnjom u vatrogasnom vozilu. Uživali smo u boravku kod naših domaćina DVD-a Kraljevica te se nadamo daljnjoj i budućoj suradnji u svim aspektima.

sdr

sdr

sdr

dav

dav

dav

dav

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

BizStudio-lite Theme by SketchThemes