“ZIMOVANJE U STAROJ SUŠICI”

Jedva smo dočekali taj sunčani petak, 08.03.2019., u vrtiću Orepčići kad su hodnici osvanuli krcati velikim torbama i koferima. Djeca iz skupina Zvrkići, Kockići i Tigrovi krenuli su u novu pustolovinu poslije ručka, punim autobusom do dvorca u Staroj Sušici. Ovaj put je sve imalo posebnu čar jer smo krenuli na proljetovanje, nimalo obeshrabreni činjenicom da nas neće dočekati planinski snijeg.

Stari dvorac iz bajke dočekao nas je, kao i uvijek, svojom toplinom, mirisima i drvenim,bezvremenskim ozračjem. Bio je cijeli spreman samo za nas, pa nam nije bilo nimalo teško u tren se pretvoriti u princeze i prinčeve koji razdragano trče po hodnicima i sobama.

Šetali smo zadivljeni po šumi i livadama prepunim vilinskog cvijeća koje je razbacano ukrašavalo okolinu dvorca. Igrali smo se na čistom planinskom zraku u parku ispred dvorca, a posebno valja istaknuti igru kotrljanja (sanjkanja) po brežuljcima što će spretnim “Orepčićima” ostati zauvijek u pamćenju.

Krenuli smo odvažno u subotnje popodne u šetnju s lovcem do prave “čeke” gdje lovci skriveni promatraju divlje životinje i brinu se o njima. Disciplinirano i pažljivo smo hodali iza tog čovjeka u zelenom zainteresirano slušajući njegove lovačke priče.

Bili smo i mali planinari dok smo se penjali i probijali se kroz stabla i brežuljke oko dvorca diveći se kukurijecima, jaglacima i visibabama uzbuđeno očekujući susret sa zalutalom srnom ili strašnim vukom, možda. U našoj bezgraničnoj mašti sigurno su mnogi ugledali sjenu rogova ili čuli hipnotički zov vuka.

Večernji programi u dvorcu su bili i ovaj put vrijedni pamćenja zahvaljujući vrijednim i kreativnim animatoricama. Naravno, imali smo “pidžama party”, s neizostavnim limbo plesom koji je trajao duboko u noć, a još bolje je bilo na natjecanju “talent showa” gdje su zasluženo svi bili pobjednici dok su odgajateljice otvorenih usta zadivljeno pljeskale čudesnim izvedbama “Orepčića”. Bravo još jednom za sve hrabre i talentirane pjevače i plesače.

Vratili smo se u nedjelju, umorni i sretni. Svaki dan se sjetimo našeg dvorca još jače povezani i bliski u zajedničkim uspomenama i s neizmjernom toplinom oko srca.

dav

dav

dav

sdr

dav

dav

sdr

sdr

dav

dav

dav

mde

mde

mde

sdr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

BizStudio-lite Theme by SketchThemes